Tortul – La Pièce de Résistance

Publicat de Magda 12.03.2019

La origini, Tortul (din italiana Torta - cu sensul de paine rotunda) este un produs fin de patiserie. Era  format din una sau mai multe prajituri, care erau de obicei biscuiti, inmuiati in crema sau gem. Partea superioara a tortului este, de obicei, decorata cu crema de glazura si/sau fructe. Astazi, partea superioara a tortului, in functie de tipul de eveniment, precum nunta sau botez, petrecere aniversara, poate fi decorata cu figurine, lumanari sau cifre. Evident, nu mancati decoratiunile daca sunt facute din ceara :).

Oricum ati alege, tineti cont de sfatul cofetarilor si profitati de experienta acestora. Aveti in vedere de asemenea, aspecte legate de: construirea torului pe un blat sau suport de sustinere adaptata marimii tortului (tinei minte acele filme haioase in care tortul se prabuseste in transportul sau festiv), tipul de tort adaptat ocaziei si incercati sa combinati in tort acele ingrediente sigure care sa faca placere gustului invitatilor. Exista torturi in care etaje sunt construite din ingrediente diferite, adica un etaj cu ciocolata, unul cu crema, etc.

Alegeti un tort ca dimensiune care sa satisfaca si numarul invitatilor. Nu vreti sa fiti in situatia in care un tort prea mic nu ajunge la fiecare dintre invitati sau in care felia taiata este prea mica pentru a satisface un gust pofticios. Nu va zgarciti in estimarea bugetului pentru tort, este unul dintre acele elemente importante, alaturi de muzica si meniu, care dau tonul si reflecta organizarea si bunul gust!

Cum a fost tortul? Ce tort ati avut? Este una dintre intrebarile din ecoul evenimentului asa ca, vreti ca raspunsul la aceasta intrebare sa fie o poveste frumoasa despre bun gust si un eveniment dulce. Alege tortul potrivit pentru evenimentul tau din lista noastra de furnizori specializati.